Romson kräver svar av Volkswagen

Volkswagens avgasfusk som från början gällde 500 000 bilar på den amerikanska marknaden, har nu växt till 11 miljoner bilar över hela världen sedan Volkswagen själva valt att avslöja omfattningen.

Det går alltså inte att utesluta att skandalbilarna rullar också i Sverige. Men än så länge har Volkswagen i Sverige inte gått ut med någon information, utan hänvisar till koncernens officiella pressreleaser.

Romson kräver svar från VW

Men nu kräver klimat- och miljöminister Åsa Romson ett svar från Volkswagen i Sverige. Romson har vänt sig till Transportstyrelsen för att få svar på om de aktuella bilarna också finns i Sverige.

– Jag har nu säkerställt att Transportstyrelsen har krävt ett klargörande från Volkswagen Sverige kring detta. Det ska bli tydligt om det finns bilar i Sverige som innehåller de här manipulationerna. Om det är så skulle det vara mycket, mycket allvarligt, säger Åsa Romson till SvD Näringsliv.

LÄS MER: Kände Winterkorn till fusket? Frågan ska diskuteras på krismöte i dag

VW har kontaktat Transportstyrelsen

Transportstyrelsen bekräftar för SvD Näringsliv att de blivit kontaktade av Volkswagen i Sverige, men att man inte fått någon information utöver den som redan gått ut i medier. I brevet som Transportstyrelsen fått från Volkswagen finns ingen information om bilar sålda i Sverige.

Lämna ett svar