Robin, 24, är trött på "idioter i trafiken"

Han är med om både det ena och det andra – varje dag.

Robin Andersson, 24, har arbetat som yrkeschaufför i fyra år. Varje dag blir han frustrerad över de uppenbara trafikbrott som många bilister begår.

Men nu är det kokta fläsket stekt – för folk som kör över heldragen linje och som tränger sig förbi köer.

– Jag blir så förbannad på vissa idioter i trafiken som tränger sig förbi en kö och sedan prompt ska in vid ett visst tillfälle och tvärbromsar så att hela trafiken stannar upp, säger Robin Andersson.

I en film som han la upp på Facebook, och som du kan se i Expressen TV ovan, illustrerade han hur det hela går till och sände några uppmaningar till alla tittare.

– Alla tänker nog att ”men alla gör ju det”, och då gör de det själva. Men fattar de inte vilken fara det är för trafiken?

”En plikt”

Bara under gårdagen, när klippet spelades in, säger han att han såg tre olyckor ske på grund av just ivriga bilister som ville förbi en kö.

– Det är flera som hört av sig och sagt att de verkligen håller med om att det här är vansinne.

Fler än 1 000 personer har gillat klippet och det har delats närmare 900 gånger.

– Det är jättekul. Man ser ju mycket som yrkeschaufför och vill gärna hjälpa till i trafiken. Det är lite av en plikt vi har, som jag ser det.

Kör ”ett par jordsnurr” – varje år

Han har fyra år bakom sig i yrket och tycker – trafikproblemen till trots – att det är världens roligaste jobb.

– Jag kör ganska många mil. Det är ett par jordsnurr varje år. Bara på två dagar är det väl hundra mil ungefär, säger Robin Andersson.

Lämna ett svar