Renault Mégane – nya bilen ett ordentligt lyft

Nya Renault Mégane är betydligt snyggare än sin föregångare, inte tu tal om det.

Och när den står parkerad i montern nära de större modellerna Espace, Kadjar och Talisman är släktskapet tydligt.

Renault har hittat ett nytt designspråk som de skickligt lyckats applicera på ett stort antal bilar i olika storlekar.

Det tydligare är den stora upprätta Renaultloggan i grillen, men det finns också elegant svepande linjer i karossen som går igen i alla modellerna. Bilarna är snygga och designen väl genomarbetad på ett smakfullt sätt.

LÄS MER: Renault Talisman – ser ut som en succé

Upplevs som hyfsat rymlig

De exakta tekniska specifikationerna är ännu inte släppta för nya Renault Mégane, men den del siffror har tillverkaren i alla fall hunnit offentliggöra.

Den nya bilen ska vara 47 millimeter bredare och 25 millimeter lägre i fronten jämfört med den gamla. Axelavståndet har också ökats en aning, vilket borgar för bättre innerutrymmen. Och bilen upplevs som hyfsat rymlig när vi undersöker den på bilsalongen.

Modellen kommer att få tre dieselmotorer, den minsta som kallas Energy dCi 90 kommer dock inte till Sverige. Här få vi nöja oss med en 110-hästare som kombineras med en sexväxlad automat. Den ska dra 3,3 liter per tio mils blandad körning och släppa ut 86 gram CO2 per kilometer. En 130-hästare kommer också med en manuell växellåda.

I Sverige kommer en bensinmotor på 130 hästkrafter också att säljas. Den går att få med antingen manuell låda eller med sexväxlad automat.

En hybriddiesel kommer i början av 2017. Här snackar vi en teoretisk bränsleförbrukning på under 3 liter per tio mils blandad körning.

Mégane kommer också i en GT-version med 205-hästar.

Lämna ett svar