Rekordmånga elbilar säljs i Sverige

Nybilsförsäljningen i Sverige är på väg mot ett av de bästa åren någonsin. Bilbranschen har vid två tillfällen skrivit upp prognosen för den totala försäljningen och målet nu är cirka 315 000 sålda bilar.

Rekordsiffror

Och allt fler väljer också att köpa el- eller laddhybridbilar. Bara i juni månad såldes 787 bilar och det är den högsta ökningen av beståndet laddbara bilar någonsin.

Tesla Model S – den så populära bilen i Norge – säljer bra liksom Nissans lilla Leaf. Nissan avslöjade förra veckan att en uppfräschad Leaf kommer att få ännu bättre räckvidd tack vare nya batterier.

Enligt Power Circle AB kan det vid årets slut finnas så många som 17 000 laddbara fordon i Sverige.

− Den senaste månaden har präglats av många positiva besked som gynnar marknaden för laddbara fordon. Supermiljöbilspremien kommer enligt miljöminister Romson att garanteras hela året, och samtidigt satsar regeringen stort på laddinfrastruktur genom stöd till lokala klimatinvesteringar. Dessa politiska initiativ i kombination med ett ständigt växande modellutbud föranleder att vi skriver upp vår prognos, säger Power Circle:s vd Olle Johansson, i ett pressmeddelande

Nissan Leaf vanligast

Bland elbilarna är Nissan Leaf vanligast med totalt 1326 bilar. Renault Kangoo slår precis Tesla Model S, 783 jämfört med 715, och de tar andra respektive tredjeplatsen.

Mitsubishi Outlander är den mest populära laddhybriden med 3363 fordon, före Volvo V60 med 1288. I höst kommer en ny version av Outlander PHEV vilket kan öka försäljningen ytterligare.

Lämna ett svar