Räikkönen har mycket att bevisa under året

Både Kimi Räikkonen och Ferrari vill nog glömma förra året så fort som möjligt. En lång rad problem och dålig fart i bilen gjorde säsongen till en mardröm för det anrika teamet.

Nu måste allt bli bättre.

Kimi Räikkonens kontrakt med Ferrari löper ut efter året och både Räikkonen och teamet har mycket att bevisa för att ett fortsatt samarbete ska vara meningsfullt.

Och kraven uppifrån de högsta cheferna i organisationen har blivit betydligt tuffare, nu räknas inget annat än toppresultat.

”På väg i rätt riktning”

Kimi själv säger sig dock inte känna någon press, utan är övertygad om att mycket kommer att bli bättre den här säsongen.

– I år är en helt annan story än förra året. Visst har vi fortfarande en del att jobba med och det är för tidigt att prata om resultat. Men jag är säker på att om vi fortsätter att förbättra saker som vi gör nu kommer det att ge resultat. Vi är på väg i rätt riktning, säger Räikkonen.

För sin personliga del är han inte orolig för framtiden.

– Om det går dåligt och jag inte skriver på en förlängning – då skriver jag inte på det. Det är inte hela världen.

Lika motiverad som någonsin

Kimi Räikkonen har en lång karriär i formel 1, han tog sin världsmästartitel med Ferrari redan 2007. Men han säger sig fortfarande vara lika motiverad som någonsin.

– Ja, det är ingen skillnad mot någon annan säsong. Om jag inte hade känt mig motiverad så hade jag väl inte varit här.

Något har dock hänt som får Räikkonen att flytta en del av sitt fokus från formel 1. För bara en vecka sedan blev han pappa för första gången när hans fästmö Minttu Virtanen födde parets son.

Och han är inte odelat nöjd med att befinna sig på test med teamet just nu.

– Det är klart att det skulle vara trevligt att vara hemma med familjen nu. Men det är som det är, säger han.

Lämna ett svar