Porsche: Walkers död var vännen Rodas fel

Det var i november 2013 Paul Walker och hans vän och kompanjon Roger Rodas kraschade i en Carrera GT och dödades. Bilentusiaster över hela världen skakades av nyheten och många frågor väcktes kring vad som hade kunnat orsaka den tragiska olyckan.

Det var Rodas som körde bilen och i fjol valde hans änka att stämma biltillverkaren. Enligt stämningsansökan berodde dödskraschen på att supersportbilen från Porsche var feltillverkad.

Porsche har hittills valt att inte kommentera anklagelserna, men nu har man genom sina advokater tagit bladet från munnen. ”Roger Rodas död, och alla andra skador, var hans fel”, säger man i ett uttalande. Advokaterna hävdar också att Rodas agerade på ett sådant sätt att han ”utsatte sig själv och andra för fara”.

Körde fort

Enligt en polisrapport ska olyckan ha berott på hög hastighet, det finns uppgifter som hävdar att bilen höll 150 km/h. Dessutom ska två av bilens däck ha varit gamla, hela nio år har hävdats.

Porsche Carrera GT är en extrem bil och har en V10-motor på över 600 hästkrafter. Bilen är omtalat svårkörd och saknar alla typer av elektroniska hjälpmedel, som till exempel antisladdsystem. Roger Rodas var dock van att handskas med bilar av den här typen, eftersom han var professionell tävlingsförare.

Den senaste delen i ”The fast and the furious”-serien, ”Furious 7”, blev Paul Walkers sista. Filmen har nyligen haft svensk biopremiär.

Lämna ett svar