Persbrandt, här är bilarna vi vill att du kör

1. Mercedes AMG GTS

Eftersom jag precis har lämnat tillbaka nycklarna till Mercedes värstingbil skulle det vara kul att få jämföra mina intryck med Persbrandts. Jag tror också att det här är en bil som passar Mikaels kynne.

2. BMW i8

På de bilder som släppts från en inspelning på Mantorp kan man skymta en BMW i8 i bakgrunden. Också ett spännande bilval där Persbrandt kommer att få delge oss sina tankar om elbilar. Plus utseendet – är Persbrandt lika förförd av designen av i8 som alla andra.

3. Tesla

Såklart. Elbilen som till och med kan skapa lite åksjukekänsla för den som inte är så van. Men också en tung bil som kräver sin chaufför om det ska gå undan på en racerbana.

4. Renault Clio Cup

Jag vet att Persbrandt är en duktig chaufför och att han kört väldigt mycket på racerbana. Men att sitta i en tävlingsbil som Renault Clio är lite speciellt och det är väldigt avslöjande att köra en bil där inte en stor och hästkraftstinn motor kan rädda varvtiderna. En klurig utmaning och Persbrandt får gärna jämföra Cup-bilen med en vanlig RS.

5. Sauber F1

Visst skulle det vara roligt att få se Mikael Persbrandt köra Marcus Ericssons F1-bil. Jag tror också att Persbrandt skulle ha förmågan att förklara vilken oerhörd stor skillnad det är på en F1-bil och vilken annan supersportbil som helst. Gärna på klassiska Anderstorp-banan för att verkligen ta hem hela storyn.

6. Aston Martin DBS

Det går förstås inte att komma ifrån James Bond-bilen när vi har en skådespelare som gillar snabba bilar. Åk till England med hela Biltokig-gänget och gör en Bond av Persbrandt.

7. Volvo XC90

Har inte Volvo någon att låna ut kan väl Persbrandt dra till Paris och låna kompisen Zlatans Volvo under några timmar. Tänk er Persbrandt och Zlatan köra runt i Paris i en XC90 och snacka om ”shit traffic” och annat kul.

8. Koenigsegg Regera

Den häftiga super-supersportbilen från Ängelholm med totalt 1500 hästkrafter och ingen växellåda. Det är förstås en bil man vill se köras – och gärna av Mikael Persbrandt.

9. Ford Mustang

I början av maj ska jag själv få köra nya Ford Mustang. Den amerikanska muskelbilen som fyller 50 år i år ska göra storstilad comeback. Här finns också massor av Hollywood-kopplingar att göra.

10. Audi S1 RallyX

Något säger mig att Mikael Persbrandt och Mattias Ekström skulle gilla varandra. Så varför inte sätta Mikael i den rallycrossbil som kan vinna VM-titeln i år?

BILKLIPP: Se och hör Värsta Ferrarin någonsin!

Lämna ett svar