Nya Passat är min favorit till Årets Bil

Racet om titeln Årets Bil 2015 är inne på upploppet. I måndags och tisdags samlades juryn vid testbanan Ceram utanför Paris. Vi fick testköra samtliga sju finalister, VW Passat, Nissan Qashqai, Ford Mondeo, Renault Twingo, Citroën C4 Cactus, BMW 2-serie Active Tourer och Mercedes C-klass.

Det fanns cirka sju varianter av varje bli plus att VW passade på att visa juryn nya Touran och BMW rullade fram sin sjusitsiga 2-serie Active Grand Tourer. De två bilarna fick vi inte köra men titta och klämma på.

Vinnaren utses 2 mars

På fredag är det deadline för våra röster. Det går till så att vi fördelar totalt 25 poäng mellan finalisterna där vi får ge en bil maximalt tio poäng och vi måste betygsätta minst fem av de sju bilarna.

Om ni minns min egen final-sjua så innehöll den trion Audi TT, Opel Corsa och Skoda Fabia i stället för Twingo, Qashqai och Mondeo. Jag ska inte avslöja hela min poängsättning men kan i alla fall berätta att trion jag inte ville ha med i final också kommer att få minst antal poäng.

Priset delas ut i samband med bilsalongen i Genève och strax efter klockan 15.00 den 2 mars vet vi vem som tar över titeln efter Peugeot 308.

Under dagarna på Ceram-banan spanade jag lite på de andra jurymedlemmarna och jag gissar att VW Passat får tuffast konkurrens av Ford Mondeo och kanske också Mercedes C-klass.

Kandidater 2016

Arbetet med Årets Bil 2016 har redan börjat och här tror och hoppas jag att Volvo XC90 har en bra chans att ta sig till final. Jag hoppas verkligen att nya XC90 tar sig till Ceram och finaltestet om ett knappt år. Andra finalkandidater nästa år är Opel Astra och nya Toyota Prius och Mazda CX-3.

***

Och på tal om VW Passat. Här kan ni se bilder på nya Passat Alltrack. Här kan du också se en videorapport från Ceram-testerna och se en Volvo som bara vägrar att ge upp.

Lämna ett svar