Nu kommer BMW:s nya Mini Clubman

Fräcka Clubman med den karakteristiska dubbeldörren bak har uppdaterats och är den senaste i raden av nya Mini-modeller. Precis som femdörrars-Mini har Clubman växt, hela 27 centimeter på längden, nio centimeter på bredden och hjulbasen med tio centimeter. I bagageutrymmet betyder det ett utrymme på hela 360 liter.

Insidan har fått ny design med ny instrumentbräda och modernt infotainementsystem.

Nya Clubman kommer med tre motoralternativ och det blir premiär för en fyrcylindrig på 150 hästkrafter i Mini Cooper D Clubman. Mini Cooper Clubman får en trecylindrig bensinmotor på 136 hästkrafter och Cooper S Clubman för en fyrcylindrig bensinmotor på hela 192 hästkrafter.

Sexväxlad manuell låda är standard men för första gången går det också att få en åttastegad Steptronic-automat. Det finns också en sexstegad Steptronic-automat.

Mini Clubman säkrare

Precis som tidigare jobbar Mini hårt med fjädringskomponenter och stabiliseringssystem för att göra bilen så kvick och stabil som möjligt. Körupplevelsen ska inte tummas på. Mini Clubman kommer också med en rad körlägen för att optimera bilen för olika förhållanden.

Säkerhetsstandarden har moderniserats med head-up-display, parkeringsassistens, backkamera, aktiv farthållare och en enklare form av autobroms. Det finns också automatisk avbländning och skyltläsning bland finesserna.

Bilen ska visas på bilsalongen i Frankfurt och säljstart i Sverige blir det den 24 oktober. Priserna i Sverige blir de här:

MINI Cooper från 215 000 kronor, MINI Cooper S från 249 000 kronor, MINI Cooper D från 225 000 kronor.

Lämna ett svar