Nu är Mercedes lyxmärket nummer ett

Svenske Ola Källenius är chef för Mercedes all marknadsföring och försäljning. Och sedan Källenius tog över jobbet har Mercedes gasat ifatt rivalerna BMW och Mercedes. Sifforna för september visar att Mercedes sålt fler bilar än Audi och BMW – för tredje månaden i rad.

Framför allt har Mercedes lyckats bra med sina suv:ar i Kina där tillväxten är dubbelt så stor som konkurrenternas.

Modellerna GLC, GLE och GLA säljer alla mycket bra och Mercedes kan komma att passera Audi över helåret – i så fall för första gången sedan 2010.

BILTEST: Mercedes GLC – en komlett kompaktsuv

Mercedes ökar starkt i Kina

Försäljningen i september ökade med 16 procent till 188 400 sålda bilar, jämfört med 180 000 för BMW och 170 900 för Audi.

Mercedes ser en stark tillväxt över hela året i Kina och trenden har förstärkts med de nya modeller som lanserats under sommaren.

Bara i september ökade Mercedes med 53 procent i Kina jämfört med förra året. BMW ökade 12 procent och Audi 2,9 procent.

Sett över hela året har BMW en svag ökning medan Audi står mer eller mindre stilla.

Audi har inte påverkats av VW-skandalen ännu

BMW behåller ledningen i premiumfighten med 1,4 miljoner sålda bilar under årets tre första kvartal. Mercedes stannade på 1 380 000 sålda bilar och Audi är nu omkörda med en försäljning hittills i år på 1 350 000 bilar.

Audi har hittills inte påverkats av VW-skandalen då september var märkets starkaste månad sedan början av 2015.

Men den fulla effekten av skandalen kommer att synas först i siffrorna för oktober och november.

Lämna ett svar