Nissan Navara: Äntligen ny version

Nissan Navara är den verkliga giganten bland pickuper, framför allt i Sverige, och den nuvarande generationen av modellen har lockat många sedan den lanserades 2004. Men nu börjar modellen bli till åren kommen och det märks om man jämfört med fräschare konkurrenter som till exempel Volkswagen Amarok. Snart lanseras dock den efterlängtade avlösaren som kallas NP300. Och då blir det andra bullar.

Större lastutrymme

Den nya generationen är en helt ny bil med en ny ram och en ny kaross. Bilen blir 5 296 millimeter lång, 1 848 millimeter bred och 1 763 millimeter hög, vilket är en aning längre än dagens modell.

Markfrigången ska enligt Nissan bli en aning högre, vilket kan glädja kunder som ofta kör utanför vägarna. Lastutrymmet ska också ha vuxit, med hur mycket har tillverkaren dock ännu inte kommunicerat.

Modellen kommer som förut att erbjudas med dubbel- eller enkelhytt.

Nya Nissan Navara drivs av fyrcylindriga diesel- och bensinmotorer på 2,5 liter. Den genomsnittliga förbrukningen ska enligt Nissan ha sänkts med 11 procent, jämfört med den nuvarande generationen av Navara. Dieseln ska ha 188 hästkrafter och 450 Nm, några uppgifter om bensinmotorn finns ännu inte.

En sexcylindrig bensinmotor finns också, dock oklart om den kommer att säljas i Sverige eller inte.

Mer sofistikerade drag

Helt klart är dock att både diesel- och bensinmotorerna kommer att gå att kombinera med antingen en sexväxlad manuell växellåda eller en sjustegad automat. Fyrhjulsdrift kommer naturligtvis att finnas tillgänglig.

Den nya designen präglas av mer sofistikerade drag, bilen ser inte ut att vara samma grovarbetare som sin föregångare. Den kromade grillen har blivit V-formad och ger bilen ett brett intryck. Interiören har fått ett ordentligt lyft och ser nu rätt elegant ut. En pekskärm dominerar i centrum av instrumentbrädan.

Nya Nissan Navara kommer att börja säljas i slutet av året i Sverige. De första bilarna kommer att levereras någon gång i början av 2016. Några priser har ännu inte fastslagits.

Lämna ett svar