Nissan Gripz – en suv utöver det vanliga

Konceptbilen Gripz flörtar med framtiden och med den här bilen vill den japanska tillverkaren visa lite hur man tänker sig kommande suvar och crossovers. Men Nissan Gripz är samtidigt en länk till historien. Det sägs att den Datsun 240Z – en sportig liten kupé som höjts för att klara terräng och som man tävlande med i Safarirallyt på 1970-talet – har bidragit med en hel del till utseendet.

Nissan Gripz avtäcktes under bilsalongen i Frankfurt och montern var välbesökt av nyfikna som ville se den spektakulära designen.

Bilen är en fyradörrarskupé som hittar inspiration både från Nissans Z-sportbilar och deras suvar och crossovers. Nissan har berättat att tanken inte är att Gripz ska ersätta varken Juke or Qashqai.

 

LÄS MER: VW:s fusk avslöjat – riggade utsläppstester med hemlig mjukvara

Vissa designelement kommer att användas

Men vissa element från den aggressiva designen kommer med stor sannolikhet att användas i bilar från Nissan framöver.

– Nej, Gripz ersätter inte Juke eller Qashqai. Men den visar hur långt man kan gå med en kompakt crossover, säger designchefen Shiro Nakamura under bilsalongen.

Nissan Gripz är ungefär lika lång som en Nissan Juke, siffran 4 100 millimeter nämns. Konceptbilen är utrustad med en hybriddrivlina, bilen drivs av en bensinmotor som får hjälp av en elmotor som lånats från storsäljaren Nissan Leaf. Några tekniska specifikationer har inte offentliggjorts av Nissan.

Lämna ett svar