Mr Bean säljer sin McLaren F1 dyrt

McLaren F1 har kallats den ultimata superbilen. Med en mittmonterad V12:a på långt över 600 hästkrafter från BMW har bilen en toppfart på cirka 380 kilometer i timmen och var länge världens snabbaste serietillverkade bil.

Och bilen är mycket sällsynt.

Rowan Atkinson, som bland annat spelat Black Adder och Mr Bean, köpte nummer 61 av totalt 64 byggda gatlegala bilar.

Två svindyra olyckor

Atkinson och hans McLaren har varit inblandade i två mycket uppmärksammade olyckor. 2009 skadades bilen lätt i en olycka och 2011 blev det ordentliga skador när Rowan Atkinson tappade kontrollen över sin supersport bil. Reparationerna säg ha kostat motsvarande 9,1 miljoner kronor.

Nu har Atkinson bestämt sig för att sälja sin klenod.

– Att ha haft den här bilen så länge har inte varit ett ägande. Det har mer varit som ett partnerskap. Man kan känna hur bilen lägger sin arm omkring dig och säger ”låt oss ta en åktur”. Jag kommer att sakna den här bilen, men jag använder den inte lika mycket som jag en gång gjorde. Det känns som rätt tid att sälja, säger Atkinson till The Telegraph.

Häpnadsväckande pris

När bilen köptes ny kostade den motsvarande 6,7 miljoner kronor. Mycket pengar – men det är nästan ingen mot vad bilen väntas vara värd nu. Lyxbilsförsäljaren Taylor & Crawley i London som har fått uppdraget att sälja den begär motsvarande 99 miljoner kronor.

Lämna ett svar