Mercedes lanserar pickup före 2020

Mercedes har en stor transportbilsavdelning – men har bortsett från några specialversioner av G-Wagen aldrig byggt någon riktig pickup. Men nu har den tyska biltillverkaren bekräftat att en pickup kommer att presenteras före år 2020.

Nu gör uppgifter till Wall Street Journal  gällande att bilen kommer att byggas av den japanska tillverkaren Nissan. Och målet är att skapa en ”premium-pickup”.

 

LÄS MER: 10 budgetsuvar som du kan ha råd med

Bli första premium-pickisen

– Förr i tiden brukade suvar vara ganska grova fordon. Men de har blivit snyggare och snyggare. Nu ser vi samma trend för pickuper och vi ser möjligheter att kliva in på den här marknaden som det första premiummärket, säger Volker Mornhinweg. Chef för Mercedes-Benz Vans till The Wall Street Journal.

Den nya bilen kommer enligt uppgifterna att baseras på tekniken från den nya Nissan Navara och kommer att byggas i Nissans fabriker. Designen kommer dock från Tyskland och ”allt som kunderna kommer att komma i kontakt med” lika så. Det inkluderar till exempel drivlinor och interiör. De Mercedesmotorer som kommer att användas blir fyr- och sexcylindriga. Några detaljer om den kommande pickupen har ännu inte gjorts offentliga.

Lämna ett svar