Mercas nya cabriolet – taklöst i S-klass

Senast vi såg en S-klass cabriolet var 1971. Men nu är väntan över för dem som vill färdas taklöst i allra högsta klass.

Lyxklass och prestanda hör ihop. Standardversionen, om man nu kan använda det ordet i det här sammanhanget, är S550. Under huven sitter en 4,7-liters V8 god för 455 hästkrafter. Men vill man ha ännu mera kraft finns AMG-versionen med en 5,5-liters V8 på 585 hästkrafter.

BILTEST: Vi testar nya Jaguar XF

12 sensorer ser till att du har det bekvämt

Ska vi tro Mercedes så ska det här vara världens bekvämaste cabriolet. Bilen är full med teknik som är bra att ha i en cabriolet. Automatiskt vindskydd och nackvärmare, samt en mycket avancerad klimatanläggning som mäter allt från solljus till luftfuktighet. Hela tolv sensorer ser till att de åkande får ett drägligt klimat i bilen. Tygsufletten kan man fälla upp eller ned på 20 sekunder i hastigheter upp till 60 kilometer i timmen.

Är man en frusen själ kan man beställa uppvärmda armstöd som tillval.

På tal om tillval – listan är nära nog obegränsad. Till exempel kan man beställa strålkastarglas med 47 Swarovski-kristaller för att ge bilen lite extra blingkänsla.

Räkna med en bra bit över 1,2 miljoner

Den nya lyxcabrioleten visas för första gången upp på bilsalongen i Frankfurt om ett par veckor. Och lagom till nästa vår rullar de första bilarna ut. Naturligtvis blir det här inga billiga åk. Priserna är inte klara – men räkna med att få ge lite mer än för en S-klass Coupé.

Den billigaste versionen av Coupén börjar på 1 190 000 kronor. AMG-versionen på 585 hästkrafter kostar 1,6 miljoner i grundutförande.

Lämna ett svar