Läsarna rasar mot nya dubbdäck-skatten

Den 31 mars ska utredningen ”Åtgärder mot höga partikelhalter i tätort” presenteras. Och enligt Motormännen kommer utredningen att föreslå en ny skatt på dubbdäck.

– Dubbdäck har en kraftigt trafiksäkerhetshöjande effekt när det råder blixthalka på vägarna, vilket det kan göra i alla delar av landet. En skatt på dubbdäck kommer att få negativa effekter på trafiksäkerheten, säger Erik Kjellin, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.

Rasar på facebook

Det är inte bara Motormännen som vill stoppa den nya skatten. Här under kan du läsa några av de kommentarer som kommit på ALLT OM BILARS facebooksida:

 

”Ren och skär idioti! Nån kostymnisse som räknar procent och siffror som inte har en aning hur det funkar i praktiken! Blir så förbannad! Jag kan gå med på en skatt OM bra dubbdäck säljs för en billig peng och på så vis inte blir en jätte utgift för dom som behöver dubbdäcken (jag är en av dom som har behovet) helt knäppt att folk ska köra omkring med sämre däck pga detta!”

 

”Dummaste ja läst på länge”.

 

”Så efterblivet så….”

 

”Det är som vanligt, typ alla kan ju få ihop det teoretiska, men sällan dessa tänker på det praktiska runt om. ”

 

”Bättre å sätta dessa idioter med dåliga däck på en isgata och se vad dom tycker om det”

 

”Sverige, Sverige, Sverige vad i helvete är du på väg?? Sätt skatt eller tvångströja på idioterna som arbetar fram sådana här idiotförslag!!! Läste att döds antalet sjunkit i trafiken och idioterna vill väl ha upp det till högre antal för att på så sätt starta en ny utredning!!!”

 

”Nötter i riksdagen!!”

 

”Räcker med att vissa gator är det dubbförbud på. Krånglar till det tillräckligt för oss som pendlar och är i behov av dubbdäck… och dubbdäcken gör så att man ”klarar” sej bra med odubbade däck i tätorten.men om färre kör med dubbar får dom som kör odubbat mer problem…

Med andra ord ett förslag från nån politiker som mestadels åker taxi.”

 

”Politikerna åker limo eller taxi. Då kan man ju trycka till bilisterna.”

 

”Nu får det vara nog med pålagor på oss bilister hur tänker dom att skatt skall minska dam på gator.

Det är väl bättre att städa gatorna som man gjorde förr med sopning varje vecka.

Vi har ju redan fått högre skatt på ny dieselbilar som är renare än gamla….”

 

”Man gör det så jävla enkelt för sig. I stället för att komma på hur man kan städa upp det dammet så e de enklast att bara utfälla böter… vilket istället fint kommer att kallas för ”skatt””

 

”Tja! Då kan inte 08:orna åka till fjällen i Uppsala.”

 

”Vansinnigt förslag! Ogenomtänkt som vanligt.”

Lämna ett svar