Krocktest – full pott för Skoda Superb

Skodas nya Superb har fått idel bra betyg under sommarens biltester. Bilen har säljstart i Sverige i höst och kommer av allt att döma bli en utmanare till Volvo V70 och några av de andra stora familjekombibilarna.

Skoda kan vid sin lansering skryta lite extra över säkerheten i bilen sedan Superb fått fem stjärnor av EuroNCAP. Bland annat är det Superbs autobroms och bra passiv krockskydd som gett många poäng i de olika testmomenten.

Sämre för Hyundai och Fiat

Lite sämre gick det för de två andra bilar som testades samtidigt som Superb. Hyundais populära i20 lyckades bara få ihop fyra stjärnor. Anledningen var bristen på autobroms och annan teknik för att undvika krascher. Däremot fick i20 bra betyg i själva krocktesterna.

Fiat Panda Cross lyckades ännu sämre och fick skrala tre stjärnor. Cross baseras på den Fiat Panda 4×4 som lanserades redan 2012 och har därför inte alls hängt med i de senaste årens utveckling i olika säkerhetssystem. Cross lyckades heller inte skydda små passagerare speciellt bra och totalbetyget blev därför låga tre stjärnor.

Lämna ett svar