Jeremy Clarksons plan för nytt program

Jeremy Clarkson fick tidigare i år sparken från succén ”Top gear” – han ska ha överfallit och misshandlat en producent. Sedan dess har det diskuterats att Clarkson ska göra en rivaliserande serie. Något som en klausul i hans kontrakt med BBC har satt stopp för.

Clarkson får inte göra andra liknande och rivaliserande serier fram tills 2017. Men nu kan ett kryphål i kontraktet göra att en ny bilserie för Clarkson är aktuell. Nyckeln är att göra serien via ett amerikanskt bolag.

– Det har varit en strid med juridiska komplikationer, Efter några goda råd så tror Jeremy att de framgångsrikt kan komma runt problemen trots att BBC gör desperata försök att stoppa dem, säger en källa nära Clarkson enligt The Mirror.

 

LÄS MER: Jeremy Clarkson: ”Det lämnade ett hål i mig”

 

”Finns några alternativ”

Även Clarksons kolleger från ”Top gear”: Richard Hammond och James May ska vara med på tåget. Bland annat tittar de på möjligheten att göra serien genom amerikanska kanalen ITV. De har tittat på kontrakt med Netflix.

– Det finns några alternativ på bordet, inklusive ett kontrakt med Netflix, som ska göra det möjligt för killarna att komma tillbaka till att göra vad de gör bäst: bra tv, säger källan.

Hammond och May har vägrat att fortsätta göra ”Top gear” utan Clarkson. De ska tydligen ha tackat nej till fantasisummor för att fortsätta hos BBC.

– De har alltid sagt att de är ett team, och det har inte ändrats, sa en källa tidigare till The Mirror.

Det är Chris Evans, 49, som ersätter Jeremy Clarkson i BBC:s ”Top gear”. Han ska även få med sig en kvinnlig programledare.

 

LÄS MER: Modellen kan ta över i tv-succén ”Top gear”

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Lämna ett svar