Jeremy Clarkson riskerar fängelse

Den tidigare Top Gear-trion Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May hamnade i trubbel när de för drygt ett år sedan var i Argentina för att spela in ett avsnitt av sitt program.

Anledningen var att Jeremy Clarkson körde en Porsche 928 som fått registreringsnumret H982 FKL. Och det gick inte hem hos lokalbefolkningen som såg detta som en provokation med tydlig hänvisning till Falklandskriget 1982, ett krig mellan Storbritannien och Argentina som kallats för ”britternas sista koloniala krig”.

Top Gear-teamet lyckades med registreringsnumret reta upp många krigsveteraner ordentligt och tv-temat jagades av uppretadade argentinare.

LÄS MER: Top Gear attackeras med stenar i Argentina

Tvingades till olagligt skyltbyte

För att undvika fler konfrontationer tvingades de agera och bytte ut skyltarna på Clarksons Porsche ut mot nya, nu med registreringsnumret H1 VAE.

Detta löste dock inte alla problem. I Argentina är det, som i de flesta andra länder, olagligt att byta registreringsnummer på sin bil. Och i Argentina är detta ett brott som kan leda till mellan sex månader och tre år bakom lås och bom, uppger Daily Mail.

Händelsen har varit uppe rätten tidigare, men domaren Maria Cristina Barrionuevo la då ner ärendet. Nu har dock tre nya domare har valt att öppna upp fallet igen på uppdrag av statsåklagaren Daniel Curtale.

Varken Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May har kommenterat läget, enligt Daily Mail.

Lämna ett svar