Inför bilsemestern: spara pengar på bilen

Mycket handlar om förberedelser och att du kontrollerar att din bil verkligen är redo för en längre semesterresa. OKQ8 har i sitt servicekoncept Sverigehjälpen plockat fram en checklista för alla bilägare – både de som ska använda bilen och de som kanske åker iväg på en längre resa helt utan bil.

Här är checklistan:

1. Lufttryck

Inför semestern är bilen ofta fullastad med packning, passagerare och ibland även belastad med ett extrasläp, vilket kräver ett högre lufttryck i däcken. Med rätt lufttryck ökar säkerheten och som bilägare sparar du in både på slitage-, och bränslekostnader.

2. EcoDriving

Med ekonomisk körning – så kallad EcoDriving – kan du minska bränsleförbrukningen med mellan 10 och 20 procent. Kör på högsta möjliga växel och motorbromsa så ofta det går.

3. Takboxen

Ta av takboxen om den inte ska användas. Boxen medför ökade bränslekostnader! Många sätter förstås på takboxen bara för semestern men dagens moderna boxar är lätta och smidiga och kan enkelt plockas av när du kommer fram.

4. Ställ av bilen

Ställ av bilen om den inte ska användas. På så sätt får du lägre försäkringskostnader, slipper fordonsskatt samt parkerings- eller trängselavgifter och undviker bränslekostnader. Glöm inte att teckna en avställandeförsäkring, då är bilen försäkrad under perioden den är avställd.

Lämna ett svar