Hyundai värvar Lamborghini-chef till lyxmärket Genesis

Den koreanska tillverkaren Hyundai visar att man tar lanseringen av Genesis på allvar. Nu värvar man Manfred Fitzgerald, 52, till chefsposten för det kommande lyxmärket. Fitzgerald har tolv framgångsrika år i Lamborghini bakom sig, och har däremellan arbetat som konsult för sin egen firma.

Rekryterat från Bentley

Enligt ett pressmeddelande från Hyundai kommer Fitzgerald – som har 20 års erfarenhet av bilindustrin – att vara ansvarig för ”varumärkesstrategi, marknadsföring och annan affärsverksamhet”. Tidigare har tillverkaren också rekryterat Bentleys före detta chefsdesigner Luc Donckerwolke för att ha hand om bilarnas utseende.

Genesis första modell heter G90. I Sydkorea är den redan släppt under namnet EQ900, men här får vi vänta tills mitten av 2016 på en lansering. Enligt uppgifter till Carscoops kommer bilen med två olika motoralternativ. Den mindre av de två ska vara en turbomatad V6-motor med 365 hästkrafter och ett vridmoment på 509 newtonmeter. Den större ska vara en V8 med 419 hästkrafter och ett vridmoment på 519 newtonmeter.

Lämna ett svar