Husvagnsfest i helgen på Elmia

Mässgeneralen på Elmia, Jörgen Nyström, har öppnat portarna till det stora utställningsområdet och slussat in utställare hela helgen.

– Det unika med den här mässan är att här finns alla tillverkare och alla modeller finns här. Alla nyheter till nästa modellår ställs ut så man kan titta på alla husbilar och vagnar som säljs på den svenska marknaden.

När du sett allt som rullat in och ställts upp – är det några tydliga trender?

– De trender vi sett de senaste åren står sig, det blir större och lyxigare men också mindre, smidigare och mer kompakt.

Ja, branschen har pratat om de mindre husbilarna i många år men de har inte sålt så bra, är det en vändning på gång nu?

– Vi får se, men vi ser att det kommer in flera nya typer av framför allt husbilsköpare. Det är människor som inte ser sig som campare men är väldigt aktiva och använder husbilen som ett sätt att lösa sitt boende när de är ute och paddlar, cyklar eller springer.

KÖPA HUSVAGN: 12 viktiga tips när du köper begagnat

Aktiva barnfamiljer de nya köparna

Finns det på samma sätt nya köpare av husvagnar?

– Ja, de aktiva barnfamiljerna. Många föräldrar reser runt och är med sina barn när de utövar sin aktivitet, de reser med på cuper, läger och tävlingar. Då är husvagnen ett bra sätt att lösa boendet.

Samtidigt finns de mer vanliga husvagns- och husbilsköparna där. De äldre paren som vill leva i södra Europa under vinterhalvåret, barnfamiljerna i husvagn som reser mellan olika campingplatser samt de som älskar livet och gemenskapen på en camping i kombination med sol och bad.

Hur är stämningen på mässan de här sista dagarna före öppning?

– Mycket bra, det byggs in i det sista, och många satsar som sagt på lyxigt och stort.

Förra året lockade Elmia Husvagn Husbil drygt 34 000 besökare varav 10 000 valde att bo och campa på den stora campingen intill mässan.

Lämna ett svar