Husbilsjätte i konkurs – kunderna drabbas

Mobile Living omfattas av en agentur- respektive en återförsäljaravdelning. Agenturverksamheten ansvarar för importen av Bürstner och Niesmann+Bischoff i Sverige, samt Polar, Solifer och Movera i Sverige, Norge och Finland.

Återförsäljaravdelningen består av Östgöta Camping, Mälarcamp, Skåne Camp, Hallands Camp och Dalarna Camp.

I konkursen berörs inte bolagen SoliferPolar AB eller dotterbolaget SoliferPolar AS som är verksamma i Norge. Verksamheten för Polar fortsätter därför utan påverkan av konkursen.

 

LÄS OCKSÅ: Här är 15 farligaste vägarna i påsk

Kunder förlorar pengar

Däremot berörs ett flertal kunder direkt, det handlar om människor som betalt handpenning för nya husvagnar och husbilar – pengar som de nu förlorat.

– Är fordonet beställt på fabriken är handpenningen förlorad. Vi har dessvärre haft två, tre kunder som har blivit drabbade. Detsamma gäller de som haft ett presentkort. De var köpta i ett bolag som inte längre finns och därmed gäller de inte längre, säger Jörgen Trygg, platschef på Östgöta Camping, till Husvagn&Camping.

Oklart vad som händer

Vad som kommer att hända med de fyra varumärkena, som är bland de populäraste i Sverige, är oklart.

– Det är starka varumärken så de kommer att leva vidare på den svenska marknaden men just nu vet vi inte hur det kommer att se ut framöver. Det jag vet är att Polarfabriken inte påverkas av konkursen utan de jobbar på som vanligt. Skillnaden blir den att de nu får sköta försäljning och marknadsföring på egen hand från Dorotea, säger Mobile Living Groups marknadschef Sofia Modigh till Husvagn&Camping.

 

LÄS OCKSÅ: Säljaren: Så prutar du ner bilpriset

Lämna ett svar