Här är Volkswagens nya Sport Coupé GTE

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE är större en dagens produktionsmodell Volkswagen CC, konceptbilen är 4 870 millimeter lång och har en hjulbas på hela 2 841 millimeter. Det är till och med längre än nya Passat och borgar för ordentliga utrymmen i baksätet.

Vi känner igen många drag från Volkswagen CC och nya Volkswagen Passat – nyligen utmänd till Årets Bil – i Sport Coupé Concept GTE . Men formen här är kantigare och linjerna är mer markerade.

Visar kommande design

Enligt Volkswagen handlar det om ett designspråk som visar hur framtida modeller från tillverkaren kommer att se ut.

Som bokstavskombinationen GTE skvallrar om är Volkswagen Sport Coupé Concept GTE en laddhybrid.

Först ut var Golf GTE och senare i år kommer Passat GTE ut hos handlarna. Dessa bilar har en räckvidd på ca 50 kilometer i helelektriskt läge. GTE-versionerna kommer att dyka upp i alla fordonsklasser framöver, ett exempel är den SUV-konceptbil som visades på bilsalongen i Detroit tidigare i år.

Bensin plus el

Sport Coupé Concept GTE drivs av en bensinmotor och av en elmotor. Den sammanlanda effekten uppges till 380 hästkrafter och toppfarten till 250 km/h. Bränsleförbrukningen vid blandad körning anges till 2,0 liter per tio mils blandad körning. I GTE-läge accelererar den fyrhjulsdrivna Sport Coupé Concept GTE från 0 till 100 km/h på 5,0 sekunder.

Interiören hos Sport Coupé Concept GTE präglas av en ren och logisk design. VW talar om nya ”interaktiva gränssnitt mellan människa och maskin” och en ny Active Info Display med 3D-utseende som skapar en ”avantgardistisk atmosfär”.

Lämna ett svar