Här är världens 10 värsta polisbilar

Dodge Charger Pursuit

Här är en riktig värsting som rattas av polisen i USA. Chargern har en 5,7-liters Hemi-V8 på 375 hästkrafter under huven.

BMW 4-serie Polizei

Polisen i Tyskland behöver ta sig fram snabbt på autobahn, och då är den här bilen lämplig – en 428i som trimmats till 294 hästkrafter.

Porsche 911

I Australien rullar den här Porschen. Men polisen ska inte jaga fortkörare i den snabba sportbilen – den är framför allt till för uppvisningar.

Lotus Evora

Lotus har byggt om en av sina sportbilar som nu rullar i Storbritannien. Evoran har en 3,5-liters V6-motor under huven och är riktigt snabb, men dåligt med plats för skurkar.

McLaren 12C Spider

Det är inte bara polisen i Dubai som har superbilar. Den här värstingen levererades till den brittiska trafikpolisen förra året. Superbilen har en toppfart på över 330 kilometer i timmen.

Lamborghini Huracan

Det här är italienska polisens senaste Lamborghini. Bilen är specialutrustad och har en 5,2-liters V10 på 610 hästkrafter under skalet. Huracan ersätter den Gallardo man tidigare haft.

Ferrari FF

Dubai har världens mest exklusiva polisbilsflotta. En av bilarna är denna Ferrari FF med en mäktig V12-motor på 6,2 liter.

Lamborghini Aventador

Också den här superbilen finns i Dubai. Lamborghinis flaggskepp är en kolfiberdröm med 700 hästkrafter och en svindlande toppfart uppemot 350 kilometer i timmen.

Ariel Atom

Den här bilen fick polisen i brittiska Avon och Sommerset låna 2012 för att patrullera trafiken. Standardversionen har bara 245 hästkrafter, men tack vare den låga vikten på 520 kilo klarar den ändå 0-100 på drygt 2,5 sekunder.

Bugatti Veyron

Naturligtvis finns världens snabbaste polisbil i Dubai. Förra sommaren köpte polisen in en Bugatti Veyron – bilen har en toppfart på över 400 kilometer i timmen.

Lämna ett svar