Här är vårens heta nyheter i bilvärlden

Aston Martin

Aston Martin visar nya Vulcan – en bil enbart för racerbanan. Vulcan ska byggas i endast 30 exemplar och klämmer troligen ut mer än 750 hästkrafter ur sin V12-motor. Men kanske mest spännande är att nya vd:n Andy Palmer ska avslöja lite om framtiden för märket, bland annat om det blir någon suv.

Audi

Den stora produktionsnyheten från Audi i år är en ny A4:a. Men i Genève riktas blickarna mot superbilen R8. Audi R8 delar chassi och V10-motor med Lamborghini Huracan. Audi tänker också visa en konceptbil, Prologue Avant, som skvallrar om hur kommande kombisar från Audi ser ut, samt en ny RS3.

Bentley

Bentley testar som bäst sin nya suv i norra Sverige men i Genève ska de rulla från en tvåsitsig sportbil som ska konkurrera med Ferrari California T och Aston Martin Vantage.

BMW

Under Årets Bil-finaltesterna på franska Ceram-banan visade BMW exklusivt upp sin nya 2-serie Active Gran Tourer. Det är en sjusitsig variant av 2-serie Active Tourer och det syns förstås tydligt på designen att bilarna är syskon. Det går att sitta på den tredje stolsraden om du är 180 centimeter eller kortare. Aktuell är också en ansiktslyft 1-serie, som för övrigt ska testköras inom kort.

Borgward

Som vi tidigare avslöjat ska Borgward göra comeback och i Genève ska vi få lyssna till Christian Borgwards planer på att återuppliva märket efter 54 år.

Citroën

Vi har redan sett bilder på konceptbilen Berlingo Mountain Vibe och hos Citroën handlar mycket om en ny version av Berlingo.

DS

Som ett nytt märke i PSA-koncernen behandlar vi från och med nu DS separat. I Genève ska DS en ny DS 5 – där bland annat fronten fått en hel del designförändringar.

Ferrari

488 GTB blir den andra Ferrarin sedan California T att få en turbomatad 3,9-liters V8 motor på 660 hästkrafter. Det är 99 hästkrafter mer än i 458 Italia.

Ford

Hos Ford handlar det om nya Focus RS, en fyrhjulsdriven prestandabil som blir den första RS-modell som Ford plockar till USA. Motorn är på 315 hästkrafter och 2,3 liter.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA OM KOENIGSEGGS NYHETER I GENEVE

Lämna ett svar