Här är stjärnan som ska göra Renault lyxigt

Det är populärt att ta hjälp av Hollywood-skådisar i reklamfilmer för nya bilar. Renault betalar House of Cards-stjärnan Kevin Spacey ett okänt antal miljoner för en roll i reklamfilmen för nya Renault Espace. Filmen är ett led i Renaults önskan att förbättra varumärkets image, att bli lite mer premium.

Nya Renault Espace – som vi testat här – har säljstart i Europa i vår blir den första av flera viktiga nya Renaultmodeller. Lite senare i år kommer bland annat den lilla suv:en Kadjar, Renaults variant av storsäljaren Nissan Qashqai.

I reklamfilmen kör Kevin Spacey sin Esapce i flera av sina olika filmroller.

Och dialogen och stämningen påminner mycket om den i House of Cards. Spacey knackar till och med på bildskärmen på samma sätt som han knackar med knogen i tv-serien.

BILTEST: Renault Espace – så bra är den

Scarlett Johansson och Kevin Costner

Franska bilmärken har provat skådis-tricket tidigare då bland annat Scarlett Johansson kört en Peugeot 308:


 

Kevin Costner har också synts köra Peugeot 208 GTI samt Peugeot RCZ R. Du ser här hur det gick till att göra några av bilscenerna i 3 Days to Kill med Costner:


 

Renault Espace ska försöka konkurrera ut bilar som Volkswagen Sharan och Ford S-Max. Analysföretaget JATO har uppskattat försäljningen till cirka 35 000 bilar per år.

Lämna ett svar