Här är en snygg husbil från Hymer

Den nya husbilen heter Hymer ML-T och är en helintegrerade bil byggd på Mercedes transportbilsserie Sprinter. ML-T finns att köpa med tre motoralternativ, en fyrcylindrig på 129 hästkrafter, en starkare fyra på 163 hästkrafter samt en V6:a på hela 190 hästkrafter. En sjustegad automatlåda finns som tillval.

Det är Hymers konstruktion Pual som gör det möjligt att bygga bilen på Mercedes Sprinter med bakhjulsdrift och ändå klara bra isoleringsegenskaper. Färskvatten och avfallstanken är isolerade vilket gör bilen bra för åretruntboende.

 

LÄS MER: 10 superguider för en lyckad bilsemester

 

Hela bodelen har ett plant golv och snurrbara pilotstolar gör att förar- och passagerarplatsen kan integreras med sittgruppen som i sin tur rymmer två integrerade trepunktsbälten.

Kylskåpet rymmer hela 142 liter inklusive 15 liter i frysfack. Innerbelysningen är av led-typ vilket ger en låg energiförbrukning.

ML-I 560 har tvärbädd och två garderober medan ML-I 580 har långbäddar. Inredningen är en L-soffa, kök och frontsäng. Importören gissar att det är långbäddaren 580 som blir storsäljaren i Sverige. Där börjar prislappen på 975 000 kronor.

Lämna ett svar