Här är de 5 sämsta bilarna i hela världen

Consumer Reports resultat bygger dels på egna biltester, och dels på ägarnas rapporter. Förra året fick Consumer Reports in rapporter för över en miljon bilar, där ägarna berättar hur nöjda de är, och vilka problem de haft med bilen. Utifrån resultaten poängsätts bilarna. Bästa bilmodell i år blev Tesla Model S, och Lexus utsågs till bästa bilmärke.

Men vilka bilar gick det sämst för? Här är världens värsta bilar enligt Consumer Reports och amerikanska bilägare:

* På femte plats hittar vi Scion IQ. I Sverige är modellen känd som toyota IQ. Omdömet: Den är långsam, bullrig och obekväm.

* På fjärde plats: Elbilen Mitsubishi i-MiEV. Omdömet: Långsam, klumpig, stötig och spartansk inuti.

* På tredje plats: Mitsubishi Mirage, känd i Sverige som Space Star. Omdömet: Långsam med dåliga köregenskaper, och dåliga resultat i krocktester. Vi blev heller inte imponerade när vi provkörde bilen – här kan du läsa mer om den.

* På andra plats: Smart ForTwo. Enda positiva egenskaperna enligt CR är att bilen är snål och lättparkerad. I övrigt är den stötig och köregenskaperna är dåliga.

* På första plats, och överlägset sämst i undersökningen: På en skala där 100 är max fick Jeep Wrangler Unlimited bara 20 poäng. Som jämförelse fick Scion IQ 37. Här är det komforten som kritik. Bullrig, stötig med spartansk insida. Dessutom har Wranglern dåliga resultat i krocktester och kvaliteten är under medel. Enligt CR är modellen bättre än någonsin – men uppenbarligen räckte inte det alls för att rädda Jeepen från jumboplatsen.

Lämna ett svar