Här är de 5 allra värsta hjärnsläppen i trafiken

Han tog fel på gasen och bromsen

Den här bilen kom flygande över en rad andra bilar för att sedan krascha in i en byggnad. Polisens teori är att mannen som körde tagit fel på gas och broms när han kom dundrande genom staketet i hög fart.

Föraren togs snabbt till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador. De materiella skadorna blev främst på byggnaden och hans egen bil på grund av att han bokstavligt talat flög över de andra parkerade bilarna.

De testar autobroms med bil som saknar funktionen

När det gäller system för aktiv säkerhet ligger Volvo i framkant. Men inte ens de kan gardera sig mot den här typen av olyckor. Tanken är att den här XC60:n ska köra mot männen och stanna automatiskt med hjälp av autobromsen. Problemet är bara att bilen inte är utrustad med någon autobroms som kan reagera på fotgängare.

Ni kanske själva kan räkna ut hur det hela slutar.

Han kör trots att bron är öppen

Det är oklart om den här Nederländska föraren bara var ouppmärksam, hade väldigt bråttom eller en vilja att återskapa en scen ur valfri actionfilm. Vad som däremot står klart är att det inte gick något vidare för honom att hoppa över gapet mellan vägen och den öppnade bron.

Bilen hamnar i stället i floden under. Lyckligtvis klarade mannen sig med brutna revben, och kunde strax snabbt efter olyckan plockas upp av en båt.

Hon tänder eld på bilen för att hon nekas en cigarett

Alla vet att det är en det är en dålig idé att röka på bensinmacken. Men den här kvinnan tar det hela till nya höjder.

På övervakningsfilmen från Jerusalem kan man se hur hon går fram till en man som står och tankar för att fråga om en cigarett. När mannen inte vill ge henne någon går hon fram och tänder eld på hans bensindränkta tanklock, och resultatet blir ett våldsamt eldhav. Personalen lyckades som tur var släcka branden innan den hann spridas till bränslepumparna och kvinnan togs senare av polisen.

 Han körde mot trafiken i en mil

Den brittiske 73-åringen fångades på film när han körde på andra sidan mitträcket – mot trafiken – i över en mil. På filmen kan man se hur den mötande trafiken gör sitt bästa för att undvika att krocka med hans bil. Lyckligtvis orsakade mannen bara plåtskador på en av bilarna som fick väja in i en lyktstolpe.

När polisen fick tag i honom visade det sig att det inte rörde sig om någon medveten vansinnesfärd. Mannen hade blivit förvirrad på grund av sjukdom, och fick av uppenbar anledning inte behålla sitt körkort.

Lämna ett svar