Här är bilen som ska krossa Koenigsegg

PSC Motors SP-200 SIN

Lilla amerikanska PSC Motors har avslöjat sina planer. Och de verkar tänka stort. Planen är nämligen att lansera en supersportbil som ska blir både starkare och snabbare än värstingar som Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari, Bugatti Veyron – och självaste Koenigsegg Regera.

Bilen, som kallas SP-200 SIN, är en hybrid och den totala effekten ska enligt företaget vara hårresande 2 400 hästkrafter.

– Ingen behöver 1 000 hästkrafter, så vi gav det mer, säger PSC vd Antonio Calva till Motorauthority.com.

För att uppnå de makalösa effektsiffrorna mäktig V8 på nio liter som med hjälp av dubbelturbo ska leverera 1 650 hästkrafter. Resten av effekten ska komma från en elmotor som monteras i bakaxeln. Kraften ska ledas genom en åttaväxlar dubbelkopplingslåda.Bilen beräknas accelerera från 0–100 km/h på 2,4 sekunder och toppfarten sägs bli cirka 450 km/h. Läskigt.

 

LÄS MER: Radikal teknik i Koenigsegg Regera

 

BMW 3.0 CSL Hommage

Det här är BMW:s hyllning till sin klassiska 3.0 CSL. Och titta på bilderna – visst är den vacker?

BMW satsar hårt på den årliga utställningen Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Tidigare år han man här visat upp konceptbilar som M1 Hommage, 328 Hommage, Concept 90 motorcycle och Mini Superleggera.

Vid årets event, som hölls vid sjön Como i Italien, visade man BMW 3.0 CSL Hommage – en hyllning till 1970-talets BMW 3.0 CSL, som står för coupé, sport, lightweight.

Tittar man ordentligt på konceptbilen hittar man många linjer som tydligt pekar på originalet.

Börjar man skrapa på den gullackerade ytan hittar man dock inte många likheter. Originalet var bland annat byggt av aluminium och glasfiber. Till BMW 3.0 CSL Hommage har man i stället använt en hel del kolfiber. Konceptbilen är också utrustad med LED-ljus i bak, laserljus i fram och en inredning som till stor del byggds i kolfiber.

Exakt vilken drivlina som döljer sig under motorhuven har inte BMW berättat om. Det kan handla om en sexcylindrig motor som får stöd av ett hybridsystem. Oavsett vad det är har de som hört bilen startas i verkligheten vittnat om att den låter fantastiskt.

 

 

Sin City Hustler

Det kommer fler och fler extrema bilar. Och det blir allt svårare att sticka ut i mängden, oavsett vilken modell man väljer att satsa på. Men har du ungefär en miljon dollar över och vill köpa en bil som du garanterat blir ensam i kvarteret om att äga och som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet kan den här monstertruck-limon vara något.

Sin City Hustler, som monstret kallas, har byggts av Big Toyz Racing i Arizona. Bygget tog 15 månader och prislappen blev lika mäktig som själva bilen.

Monstertruck-limon är nästan tio meter lång och fyra meter hög. Vikten är häpnadsväckande 6,8 ton, men tack vare en stor V8 på 700 hästar lär den ha kraft nog att ta sina 12 passagerare på offroadturer som de aldrig glömmer.

 

Nissan GT-R LM Nismo

Nissans nya Le Mans-racer är en på många sätt annorlunda racerbil, byggd på ett helt annat sätt än sina konkurrenter. För det första sitter en treliters V6:a frontmonterad, som tillsammans med ett hybridsystem ger 1 250 hästkrafter.

Kraften skickas sen via en femväxlad sekventiell växellåda och en ordentlig diffbroms – till framhjulen.

Bilen är till stor del byggd i kolfiber för att spara vikt. Vindrutan har tillverkats i polykarbonat av samma anledning. Totalt ska Nissan GT-R LM Nismo väga 880 kilo.

Bilen har fått 16-tums BBS-fälgar som gjutits i magnesium. Bromsarna består av sexkolvsok fram och fyrkolvsok bak.

Lämna ett svar