Han klöv sin Ferrari – fick bara en fläskläpp

Det var i februari 2006 som Stefan Eriksson var inblandad i en av de mest uppmärksammade bilolyckorna i modern tid. Han körde en Ferrari Enzo på Pacific Coast Highway i Malibu, USA. Modellen som är en av Ferraris mest exklusiva har endast byggts i 399 exemplar och beräknas vara värd närmare 10 miljoner kronor. Hastigheten var hög vid olyckstillfället, då sades det att han kört i 260 kilometer i timmen. Det fanns också spekulationer som sa att Stefan Eriksson varit berusad vid tillfället.

– Jag körde inte i några 260. Det var minst 340. Det körde jag var och varannan dag på den där vägen. Det var inget konstigt med det. Att jag krockade just den dagen berodde inte på någon rattfylla, utan på att jag bytt däck på bilen. De fungerade inte som de skulle, det blev samma effekt som om fjädringen skulle gått av där bak. Bakhjulen släppte helt enkelt, säger han i en intervju med den sajten Kit.se.

Bara gå vidare

Ferrarin klövs mitt itu – men Stefan Eriksson klarade sig undan med blåmärken och en sprucken läpp.

– Äh, det var inget. Jag har kört motocross sedan jag var tolv och tävlat i racing sedan jag var 18. Jag har kraschat förr, det är bara att gå vidare, säger han till Kit.

Många bilälskare världen över led när bilderna på den totalförstörda Ferrarin kablades ut över världen. Stefan Eriksson tog det dock själv med ro.

– Jag hade ju en till hemma i garaget, så det var okej, säger han till Kit.se.

Lämna ett svar