Ferraris nya plan: Kan bygga budgetmodell

Nu gör Ferrari det som tidigare var otänkbart: De ska utveckla en ”budgetmodell”. Förre vd:n Luca di Montezemolo fick sparken i höstas, efter ett bråk med huvudägaren Fiats vd Sergio Marchionne. En av anledningarna ska vara att Montezemolo inte velat gå med på Marchionnes krav att öka produktionen.

I dag byggs 7000 bilar per år, exklusiva modeller för fåtalet. Att öka volymen med en billigare modell skulle skada Ferraris image enligt gamle vd:n – men här har Marchionne en annan inställning.

 

LÄS OCKSÅ: Bortglömda bilskatten såld för fantasibelopp

Konkurrerar med 911

Jonny Lieberman, journalist på Motor Trend, hänvisar till en källa inom Fiat som avslöjar att Ferrari ska bygga en ny instegsmodell. Bilen ska vara en direkt konkurrent till Porsche 911 Turbo S, Mercedes AMG GT och McLaren 570S.

Enligt Liebermans källa ska bilen få en dubbelturbomatad V6-motor, lanseras 2019 och ha ett instegspris på omkring 180 000 dollar – motsvarande cirka 1,65 miljoner kronor. Det är alltså ingen budgetbil i ordets rätta bemärkelse, men modellen blir billigast i Ferraris stall av superbilar.

 

LÄS OCKSÅ: Ferrari 488 GTB – nya superbilen får turbo

Lämna ett svar