Ferrari F40 blir Lego – detaljerad expertsats!

För den utan en plånbok stor som en mindre resväska kan det här vara ett sätt att komma närmare drömmen om den ultimata supersportbilen.

Ferrari F40 lanserades år 1987 vid tillverkarens 40-årsjubileum. Bara 1315 exemplar byggdes, och av många betraktas den som en av de bästa sportbilarna genom tiderna.

Med ett begagnatpris som inte sällan går över 3 miljoner kronor kostar den också därefter. Men kan du tänka dig att bygga den själv av små bitar i plast är den din för cirka 1 000 kronor – eller i alla fall en 25 centimeter stor kopia av den.

LÄS MER: Årets bästa legobilar!

Detaljrik kopia

Lego-modellen av Ferrari F40 är ett officiellt kit med många uppfinningsrika små finesser. Bilens ikoniska pop up-lyktor, den främre huven och motorhuven kan fällas upp för att blotta det lilla bagageutrymmet eller den bakmonterade V8:an. Den som vill kan dessutom enkelt plocka ur den detaljrika dubbelturbo-motorn.

Det är inte första gången som Lego släpper en kopia av en riktig bil. Volkswagen och Mini är andra tillverkare som fått sina bilar stöpta i plastform på danskt manér.

Byggsatsen av Ferrari F40 lanseras i augusti och ska kosta 799 danska kronor.

Lämna ett svar