Danska stjärnan kan göra comeback i F1

Finland har två förare i F1. Sverige en.

Men Danmark tappade sin plats från 2014 när Kevin Magnussen fick kliva åt sidan för Fernando Alonso i McLaren.

Nu vill McLaren-chefen att Danmark ställer upp för Magnussen – och lassar in pengar till teamet.

Danske Kevin Magnussen spåddes en lysande framtid i F1 efter sin fina debutsäsong med McLaren 2014. Men när teamet värvade Fernando Alonso från Ferrari fick Magnussen maka på sig. Och för att den unge dansken ska ha en chans att etablera sig i F1 vill teamchefen Ron Dennis se en kraftfull finansiell mobilisering.

”Väl värd investeringen”

Enligt danska Extra Bladet ska Ron Dennis ha uppmanat en grupp danska företagsledare att satsa pengar på Kevin med orden:

– Enligt min professionella bedömning så är han väl värd investeringen.

Enligt Ron Dennis satsar teamet en bra bit över två miljarder per år för att sätta två bilar på startlinjen i F1. Och bara en bråkdel av den summan skulle göra stor skillnad för Magnussen.

– Så om ni vill att han ska vinna snabbare, om ni vill att han ska bli världsmästare, så känn er patriotiska och inse att ni har en möjlighet att skapa en dansk hjälte, sa Dennis.

– Det här handlar om att om ni vill ha en dansk hjälte så är det dags att bevisa det, eller så är ni passiva och lever i er egen värld.

QUIZ: Känner du igen F1-banorna?

Alla chanser att tävla

Enligt Ron Dennis har Kevin Magnussen alla chanser att tävla igen nästa år – i McLaren eller i något annat team. Konkurrensen med två ex-världsmästare i McLaren kan enligt Dennis bli för svår och då finns det en möjlighet att låna ut honom till ett annat team för ytterligare ett läroår.

Ron Dennis avslöjar att Magnussen varit jobbig under ett par månader, efter att han insett att han inte kommer att få tävla i år, men att han nu har kommit över det. Magnussens framtid i teamet kommer att avgöras under de kommande månaderna.

Lämna ett svar