Cyklister självlysande med smart Volvo-sprej

Sprejen gör att kläderna, cykeln, ryggsäcken, hjälmen eller andra saken som man sprejar den på reflekterar ljuset från till exempel en bils strålkastare. Det gör cyklisten mycket lättare att upptäcka i trafiken, eftersom cyklisten lyser vitt framför bilen.

Sprejen varar i tio dagar och går bort i tvätten, så den är inte permanent, skriver brittiska Metro.

– Vi på Volvo tycker vi att det bästa sättet att överleva en krock är att inte krocka, och vi vill göra vägarna säkrare genom att minska antalet olyckor, säger Nick Connor på Volvo i Storbritannien i ett pressmeddelande.

 

LÄS OCKSÅ: Volvo XC90 först i världen med ny säkerhet

Finns bara i London och Kent

För tillfället går det bara att köpa sprejen i sex utvalda cykelbutiker i London om Kent. Men om sprejen blir en succé planerar Volvo att lansera den i fler länder, uppger Metro.

Sprejen kan så klart inte bara vara till nytta för cyklister. Den går till exempel lika bra att använda på barnens ryggsäckar eller hundens halsband.

Volvos mål är att ingen ska bli dödad eller allvarligt skadad i en Volvo – eller av en Volvo – från och med 2020. Sannolikt hjälper dock Lifepaint inte bara cyklister som möter en Volvo ute i trafiken, utan även cyklister som träffar på förare i bilar från andra tillverkare.

Volvo satsar även på säkerheten inne i bilarna. Bland annat kommer flera nya finesser i nya XC90.

Se Volvos reklamfilm för Lifepaint här nedan:


 

LÄS OCKSÅ: Vi testar Volvo XC90 – så bra är den nya suven

Lämna ett svar