Cadillac CT6 är den nya lyxbilen från USA

Cadillac CT6 är en stor bil – hela 5,2 meter lång är detta amerikanernas svar på tyska Audi A8, BMW 7-Serie och Mercedes S-Klass. Och den är minst lika lyxig som sina europeiska konkurrenter.

Utrymmena i bilen är majestätiska, framför allt i baksätet där många av kunderna nog kommer föredra att sitta. Bilen är femsitsig, men grundtanken är att två resande ska ha det så bekvämt som möjligt.

Här kan man njuta av underhållning från de fast monterade 10-tumsskärmarna och från de 34 högtalarna i ljudanläggningen från Bose. Sätena har värme, kyla och massage.

  QUIZ: Känner du igen USA-bilarna?

Cadillac CT6 är lätt för sin storlek

Inredningen i Cadillac CT6 är lyxig och man har inte sparat på krutet när man valt material. Här finns exklusivt skinn, trä och detaljer i aluminium.

Bilen är i stora delar byggd av aluminium. Det gör den lätt i förhållande till sin storlek,

Under 1 700 kilo ska bilen väga in på.

Tre motorer kommer att erbjudas till CT6 när den börjar byggas i slutet av året. Instegsmaskinen är en fyrcylindrig bensinmotor på två liter. Nästa steg blir en V6-bensinare på 3,6 liter – och värstingen en V6:a på tre liter och cirka 400 hästkrafter. Någon V8-motor blir alltså inte aktuell, något dieselalternativ har inte heller utlovats. Automatlåda kommer att vara standard i alla versioner och bilarna kommer att erbjudas med fyrhjulsdrift för den som så önskar.

Hur mycket den här bilen kommer att kosta är ännu inte klart. Man kan dock kallt räkna med att den blir dyr.

Lämna ett svar