BMW X1 – nu är den nya generationen här

Den nya generationen av BMW X1 byggs på den så kallade UKL-plattformen, samma plattform som också gäller för 2-serie Active Tourer och Mini.

Det här betyder att nya X1 får tvärställda motorer.

Vid lanseringen handlar det om två bensinare och tre dieslar, alla med fyra cylindrar. Effektspannet sträcker sig från 150 till 231 hästkrafter. Mindre trecylindriga maskiner tillkommer senare i produktionen. Kunderna kan välja antingen en sexväxlad manuell växellåda eller en åttastegad automat.

BILTEST: Nya BMW 2-serie Gran Tourer – betyg och bilder!

Framhjulsdriven instegsversion

Nya X1 är i grunden en framhjulsdriven bil, men går att få med fyrhjulsdrift i kombination med vissa motoralternativ. Systemet bygger på en elektrohydrauliskt styrd lamellkoppling som distribuerar kraften mellan fram- och bakaxel.
Inuti bjuder BMW nu på större utrymmen i X1, bland annat har benutrymmet i baksätet blivit bättre.

Mycket bättre lastvolym

Lastvolymen har också blivit bättre – mycket bättre. Nya X1 ska svälja hela 505 liter last med baksätet i uppfällt läge. Det är 85 liter mer än i den utgående generationen av modellen.
Bilarna kommer standardutrustade med bland annat AC, kontrollsystemet iDrive och en 6,5-tumsskärm. I tillvalslistan finns bland annat LED-strålkastare, adaptiva stötdämpare och ett förarassistanspaket.

Lämna ett svar