BMW och McLaren utvecklar ny superbil

Det har tidigare ryktats BMW:s planer om att släppa en supersportbil lagom till tillverkarens 100-årsjubileum nästa år. Så blev det inte, men nu ser det ut som att den nye vd:n Harald Krüger äntligen gör slag i saken. Enligt Car Magazine för BMW sedan årsskiftet diskussioner med McLaren om att bygga en supersportbil tillsammans.

Delar komponenter med varandra

Enligt tidningen ska bilen bygga på samma kolfiberchassi som McLaren tagit fram för uppföljaren till sin 650S. Fjädring, styrning och bromsar ska vara andra komponenter som delas av tillverkarnas båda bilar. Motorn i BMW:s kommande supersportbil uppges vara en V8 på 4,0 liter med över 750 hästkrafter och hela fyra turboaggregat – varav två ska vara eldrivna och två avgasdrivna.

LÄS MER: Volvo XC90 Polestar kan få helt ny värstingmotor

Inga planer på laddhybrid

Enligt källor till tidningen finns det inga planer på att göra den till en laddhybrid, vilket vi exempelvis sett i Porsches 918 Spyder. Bilen ska visas upp på Frankfurtsalongen 2017 och försäljningen av den lär börja under 2019, enligt Car Magazine. Den ska då bli en konkurrent till modeller från Lamborghini, Ferrari och Aston Martin, med ett pris som förväntas ligga på runt två miljoner kronor.

Lämna ett svar