Bilsalong i Shanghai – här är de nya bilarna

Volvos marknadschef Alain Visser har beslutat att Volvo bara ska vara med på tre stora bilsalonger per år, Detroit, Genève och Shanghai/Peking. I år har Volvo inte haft några stora nyheter att rulla fram och när bilsalongen i Shanghai öppnar satsar Volvo på en lyxig variant av sin nya XC90.

Först till hösten – och då på ett eget event – ska Volvo visa nya S90 och V90.

Bilsalongen i Shanghai är viktig för biltillverkarna både i Asien och resten av världen. Och vi kommer att få se flera spännande bilar.

LÄS MER: Se de värsta Kina-kopiorna

Audi

En Audi Prologue Allroad ska visa hur Audi tänker sig nya A6 Allroad som ska vara klar för lansering till modellåret 2018.

BMW

Vi hade väntat oss att BMW skulle visa nya hybridversion av X5 redan på bilsalongen i New York. Men istället blir det världspremiär i Shanghai för bilen som döpts till X5 xDrive40e.

Citroën

En konceptbil som döpts till Aircross concept visar att Citroën hämtar inspiration från C4 Cactus när det handlar om att bygga nästa serie av crossover-modeller. Den här typen av bil kommer i flera storlekar från Citroën framöver.

McLaren

Nya 540C är den andra i raden av nya sportserien från McLaren. 533 hästkrafter och en prislapp på 1,3-1,5 miljoner kronor.

Mercedes

Mercedes utökar sitt modellprogram och vill konkurrera med BMW X4 med sin nya GLC coupé. En första konceptbil visas i Shanghai.

MG

Jodå – MG ska också bygga en liten suv och bilen har redan setts ute på testkörningar runt om i världen. MG GS Suv visas i Kina.

Peugeot

Franska Peugeot vill snabbt in på den kinesiska marknaden och satsningen går via Årets Bil 2014, 308. En 308 R Hybrid concept visar en bensin/el-hybrid med närmare 500 hästkrafter från en en 1,6-liters bensinmotor och en elmotor på det.

Volkswagen

VW går som tåget på många håll i världen men i Kina är det lite trögare. Den här gången visar VW en ansiktslyft Scirocco som kallas GTS.

Flera kinesiska tillverkare är förstås sugna på att synas på den egna salongen. Här märks bland annat Qoros nya suv som vi troligen kommer att få se även i Europa framöver. Qoros har visat upp flera intressanta modeller på salongerna den senaste åren men väntar nu på rätt generation motorer för att verkligen ta klivet till Europa.

LÄS MER: Se de värsta Kina-kopiorna

Lämna ett svar