Bekräftat: Han ska leda nya Top Gear

”Jag lovar att ta hand om det”.

Med de orden bekräftar radioprofilen Chris Evans att det blir han som tar över som programledare för ikonen Top Gear.

BBC:s hyllade och omsusade program ska leva vidare och redan inom ett par veckor ska Chris Evans börja filma nya avsnitt.

Ända sedan Jeremy Clarkson fick sparken från BBC – efter skandalen där han slog till en producent – har det spekulerats i vem som ska få jobbet.

LÄS MER: Gamla Top Gear-trion till Netflix

Hans favoritprogram

Evans var tidigt ryktenas man men säger själv att han tackade jag först sedan Clarksons parhästar James May och Richard Hammond också slutat på showen.

Enligt Evans är Top Gear hans absoluta favoritprogram och han avslöjar för brittiska Daily Mail att Clarkson gett honom sin välsignelse.

Chris Evans har skrivit på ett treårskontrakt som programledare för programmet. Evans har en bakgrund som diskjockey i radio och som programledare för olika tv-program. Hans senaste radioprogram är R2 Breakfast Show och det var i radioprogrammet han avslöjade att han ska ta över efter Clarkson.

Fick erbjudandet nyligen

Enligt Evans var det först för någon vecka sedan som han faktiskt erbjöds jobbet och att han övervägde det enbart för att Hammond och May då bestämt sig för att följa med Clarkson bort från BBC.

Det är inte klart om Jeremy Clarkson kommer att göra något nytt bilprogram men enligt envisa tv-rykten kommer han att dyka upp på en annan kanal och då återigen tillsammans med May och Hammond.

Här försöker Jeremy Clarkson lära Evans hur det går till att göra bilprogram på tv:



Lämna ett svar