Asiasiskt dunder utmanar Tesla

Thunder Power från Taiwan bygger egentligen batterier och elverktyg, men nu har de bestämt sig för att satsa på elbilar. Och de visar nu upp en märkligt designad skapelse på bilmässan i Frankfurt. Och de säger att de kommer att ha en bil i produktion redan 2017, en bil som ska säljas i Europa.

Sedanen ska finnas i två versioner, en med 312 hästkrafter och en som uppges hela 435 hästar och 560 Nm. Den starkaste ska klara 0–100 km/h på under fem sekunder och toppa 250 km/h.

Men det är varken effekten eller prestandan som är det mest intressanta, här har Tesla flera versioner som är hetare. Det är när Thunder Power informerar om sin räckvidd som det blir riktigt spännande.

LÄS MER: Här är Audis elektriska suv – E-Tron Quattro!

Över 650 kilometer – krossar Tesla

Båda versionerna av Thunder Power Sedan har ett litiumjonbatteri på 125 kWh. Enligt tillverkaren ska räckvidden i gynnsamma fall vara över 650 kilometer på en laddning. Det är betydligt längre än Tesla Model S 85 D som bara klarar 528 km.

Designen av Thunder Power Sedan är möjligen lite rolig och annorlunda.

Men det är en seriös och namnkunnig designstudio som har ritat bilen. Bakom skapelsen ligger Zagato studio i Milano, ett företag som tidigare jobbat med biltillverkare som Aston Martin, BMW, Lamborghini och Alfa Romeo.

Lämna ett svar