Årets Bil – här är de bästa kandidaterna

VW Passat:

Mångas favorit till segern i år. Nya Passat bygger på samma plattformsstrategi som tidigare gav VW Golf utmärkelsen Årets Bil. Passat imponerar med en stark uppsättning drivlinor och många välfungerande finesser.

Citroën C4 Cactus:

Feelgood-bilen i startfältet och en bil som delar juryn i två läger – de som gillar den och de som inte alls tycker om den. Cactus har ändå en bra chans att nå prispallen.

Renault Twingo:

Renault byggde en småbil tillsammans med Smart men det var bara Renault som nådde finalen. Det här är en minibil som är populär på vissa marknader men bilen säljs bland annat inte i Sverige.

Nissan Qashqai:

Bilen som förändrade en hel bilvärld och skapade ett nytt segment kommer med sin andra generation. En stabil kandidat som är bra på mycket – även om den inte är bäst på något speciellt.

Ford Mondeo:

Efterlängtade Mondeo kom sent 2014 men körde rakt in finalen tack vare bra komfort och bra käregenskaper. Många är kritiska till inredningen men Mondeo har en trogen skara fans i juryn.

Mercedes C-klass:

Precis som VW Passat kommer Mercedes med en ny storsäljare med massor av nya teknik och en gedigen konstruktion. Mercedes har lyxat till C-klass och komforten är världsklass.

BMW 2-serie Active Touring:

När BMW avslöjade att de skulle bygga en framhjulsdriven var det en sensation i bilvärlden. Gedigna AT var en klar finalist efter en stark introduktion i Europa under andra halvåret 2014.

Läs mer om kandidaterna här intill!

Lämna ett svar