Äntligen får vi en helt ny Nissan Navara

Nissan Navara är en av de verkliga giganterna i pickup-världen, framför allt i Sverige, och den nuvarande generationen av modellen har lockat många typer av kunder sedan den lanserades 2004.

Nu visas den nya generationen upp på bilsalongen i Frankfurt och med den ska Nissan vara redo att ta upp kampen mot till exempel Volkswagen Amarok.

Den nya generationen är ganska lik den gamla, när vi tittar på den på bilmässan. Men det handlar om en helt ny bil med en ny ram och en ny kaross.

Den nya bilen är en aning längre än den gamla, 5 296 millimeter lång ska den vara, vilket ger ett något längre lastutrymme. Bredden är 1 848 millimeter och höjden anges till 1 763 millimeter.

LÄS MER: Renaults tuffa pickup ska ta fighten med Navara och Amarok – här är bilderna!

Ny motor på upp till 190 hk

Det är en aning längre än den utgående generationen av Navara. Markfrigången ska enligt Nissan dock ha vuxit, vilket kan glädja kunder som ofta kör utanför vägarna. Det är dock inget man tänker på när man ser bilen. Navara kommer som förut att erbjudas med dubbel- eller enkelhytt.

Nya Nissan Navara får en ny 2,3-liters dieselmotor, som enligt tillverkaren

är upp till 24 procent mer effektiv än den tidigare motorn. Motorn finns med två olika effektuttag, det handlar om en version på 160 och en på 190 hästkrafter. NP300 Navara finns som två- eller fyrhjulsdriven och den finns en sexväxlad manuell växellåda och en sjuväxlad automatlåda.

Lastar över 1000 kilo – och får dra 3,5 ton

NP300 Navaras lastkapacitet och dragförmåga förbättrats i samtliga versioner, jämfört med den utgående generationen. Lastkapaciteten överskrider ett ton för alla modeller och dragkapaciteten når den magiska siffran 3 500 kilo.

Flaket på den nya Double Cab-versionen är 67 millimeter längre än den tidigare modellen. Flaket på King Cab-modellen mäter nu 1 788 millimeter.

Det kommer inte dröja så länge innan vi får se nya Nissan Navara i Sverige. är inte speciellt långt borta kommer att börja säljas i slutet av året i Sverige. De första bilarna kommer att levereras någon gång i början av 2016. Några priser har ännu inte fastslagits.

Lämna ett svar