Alonso tillbaka – vill ta död på otroliga rykten

Äntligen är Fernando Alonso tillbaka. Läkarna har gett honom grönt ljus för att fortsätta tävla efter den hjärnskakning han ådrog sig under den dramatiska kraschen under försäsongsträningen i Barcelona i mitten av februari.

Den tvåfaldige F1-mästaren missade premiären i Australiens grand prix elva dagar sedan.

Problem med styrningen

I dag avslöjar Alonso också för första gången vad som hände ögonblicken före kraschen. Spekulationerna har varit många, exempelvis att Alonso skulle ha fått en elchock från bilens hybridsystem och tappat medvetandet, eller som McLaren tidigare uppgett – att det var på grund av kraftig vind.

I stället ska det ha varit problem med styrningen som låg bakom kraschen, rapporterar Sky Sports.

– Styrningen låste sig åt höger. Jag träffade muren, bromsade och växlade ned.

Orsakerna är oklara, eftersom bilens system inte loggat uppgifter från styrningen. Nu har teamet installerat en extra sensor i bilen.

Fernando Alonso förnekar också att han skulle ha slagits medvetslös i kraschen. Han tappade medvetandet först efter att ha blivit medicinerad inför transporten till sjukhuset – helt normalt, och en effekt av medicinen, enligt läkarna.

– Jag minns allt som hände på banan, säger Alonso.

Vaknade inte 1995

Alonso vill också ta död på de otroliga rykten som florerade efter att han vaknat upp på sjukhuset. Bland annat att skulle ha trott att året var 1995, att han var gocartförare och drömde om en F1-karriär.

– Allt var normalt. Jag vaknade inte 1995. Jag pratade inte italienska. Jag vaknade inte upp till alla de sakerna som antagligen var där ute (i medierna, reds. anmärkning). – Jag minns olyckan och jag minns allting från följande dag.

Trots att det förmodligen aldrig blir klarlagt exakt vad som hände med bilens styrning är Alonso inte orolig.

– Givetvis har vi vidtagit åtgärder inför den här tävlingen, men det är noll problem eller oro från min sida. allt är okej, säger Alonso.

QUIZ: Känner du igen F1-förarna?

Lämna ett svar