Alfa Romeo storsatsar

4C och 4C Spider: Har redan lanserats och ingen förändringar är planerad före 2019. Eventuellt kommer det en lite värre så kallad GTA-version. 4C-bilarna är viktiga för att bygga Alfa Romeos nya varumärke.

Giulia: Presenterad i mitten av juni och bilen får sin stora världspremiär i Frankfurt om några veckor. Här levererar Fiat värstingmotorn på 2,9-liter från Ferrari direkt. V6:an ska ge hela 503 hästkrafter och målsättningen är att konkurrera med BMW M5. En mindre tvålitersturbo kommer till modellåret 2017.

Mellanklass-suv: En konkurrent till Audi Q5 planeras till början av 2017. Det blir samma bottenplatta och drivlinor som i Giulia.

Stor sedan: En riktigt fet sedan som ska konkurrera med BMW 5-serie, Audi A6 och Jaguar XF kommer kanske redan nästa år. Bilen blir en större version av Giulia och något upptrimmade motorer. Dock blir det ingen V8:a.

LÄS MER: Värstingen som ska rädda Alfa Romeo

Ny bil varje sex månader

Roadster: En lite större bil än Fiat 124 men kortare än Giulia. Dock används samma drivlinor – igen.

Coupé: Återigen används Giulia som basmodell när en coupé ska skapas för att konkurrera med BMW 4-serie och Audi A5.

Stor suv: Alfa Romeo har länge planerat för en stor suv för att nå köpare i USA och Kina. Här används bottenplattan från den stora sedanen och målsättningen är att konkurrera med BMW X5 och Audi Q7.

Golf-klass: Här funderar Marchionne fortfarande på rätt beslut. Europa vill ha en ersättare till Giulietta, en bil av typen A3 och A3 Sportback, medan USA och Kina hellre vill ha en fyrdörrarssedan samma storleksklass. Det enda Marchionne har viskat om är att det troligen blir en återgång till bakhjulsdrift och att den kortare versionen av Giulia ska användas som bas.

De nya bilarna ska visas i sexmånadersintervaller och hela investeringsprogrammet och modellprogrammet ska vara klart till 2019.

Lämna ett svar