4 smarta packtips inför bilsemestern

1. Du bör aldrig packa över baksätets överkant. Dels för att du ska ha god sikt bakåt, dels för att din last inte ska flyga framåt vid inbromsning.

2. Spänn fast packningen ordentligt innan avfärd.

3. En takbox är ett bra alternativ om allt inte får plats i bilen, dock ökar den bilens bränsleförbrukning.

4. Öka lufttrycket med 0,2-0,5 bar om du har stor last eller flera medpassagerare. Mer information om rätt lufttryck finner du i bilens instruktionsbok.

 

LÄS MER: 10 superguider för en lyckad bilsemester

 

Bakom tipsen står OKQ8 som också passar på att ge lite råd till alla som kör runt med takbox:

Takboxtips

”För de bilister som har mycket packning i sommar kan en takbox vara ett bra alternativ under bilsemestern. Däremot är det viktigt att tänka på att takboxen påverkar bilens vägegenskaper negativt, särskilt vid höga hastigheter, eftersom den höjer tyngdpunkten på bilen. Det är också viktigt att höja däcktrycket vid körning med tung last eller släp. Det medför lägre bränsleförbrukning, ger ett jämnare däckslitage och en bättre väghållning.”

– Sommartid är det många bilister ute på vägarna och det är viktigt att packa rätt för att öka säkerheten och förhindra olyckor. Samtidigt kan bilisterna spara in på onödiga bränslekostnader, säger Morgan Eriksson, Head of Category Purchase Dry Goods & Services på OKQ8, i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar