21 tips – bra bilar att privatleasa

Volkswagen Passat

Det här blev Årets bil förra året – och det var på många sätt välförtjänt. Passaten är rymlig, skön att åka i och ganska rolig att köra. Designen har fått ett jättelyft jämfört med den förra generationen. Finns som laddhybrid.

Pris: Från cirka 3 700 kronor per månad.

 

Skoda Superb

Det här är i grunden samma bil som Volkswagen Passat – men Skodan är betydligt bekvämare att resa i. Massor av plats i baksäte och bagageutrymme är också ett argument för att välja den här modellen.

Pris: Kostar från cirka 3 700 kronor utan försäkring.

 

Mercedes C-Klass

Mercedes har alltid varit riktigt bra på att bygga in bra komfort i sina bilar. Med nya C-Klass visade man att man också kan kombinera klassisk Mercakänsla med pigga köregenskaper. C-Klass finns i en mängd verisoner.

Pris: Från cirka 4 000 kronor per månad.

 

Seat Leon ST Kombi

Seat Leon ST Kombi är den spanska versionen av Volkswagen Golf Sportscombi. Och Seat Leon är nog en lika bra bil, tycker vi. Kanske är den till och med en aning snyggare? Bra lastutrymme i skåpet och fina vägegenskaper.

Pris: Från cirka 2 400 kronor per månad.

 

Ford S-Max

Nya Ford S-Max bjuder på sju sittplatser och massor av utrymme. Dessutom har den senaste versionen av den här bilen blivit riktigt skön att åka i. Flera vettiga motoralternativ finns. Bra utrustningsnivå.

Pris: Ingen uppgift.

LÄS MER: 10 smarta suvköp – nytt och begagnat

 

Toyota Auris Touring Sports Hybrid

Den här är Toyotahybriden för alla som tycker att Prius känns lite konstig. Kombin Toyota Auris Touring Sports Hybrid upplevs som en ”vanlig” bil med fina utrymmen. Dessutom är den rätt rolig att köra.

Pris: Från cirka 3 700 – inklusive försäkring.

 

Renault Captur

Lilla söta crossovern Captur är byggd på Renault Clio och har ärvt den fina känslan bakom ratten. Dock sitter man högre i Captur och har bättre utrymmen. Finns tyvär inte med fyrhjulsdrift, men bilen är klart prisvärd.

Pris: Från cirka 2 400 kronor per månad.

 

Suzuki Swift

Många som har provkört Suzuki Swift har blivit positivt överraskade – det här är en sällsynt pigg liten bekantskap. Den här kritiserats för sitt rostskydd – men det behöver man ju inte bry sig om när man leasar!

Pris: Från 2 700 kronor – inklusive försäkring.

 

Nissan Qashqai

Nissans crossover Qashqai har blivit en storsäljare. Med sin poppiga design, höga sittställning och hyfsade utrymmen har den lockat många typer av bilköpare. Det relativt låga priset är också en förklaring.

Pris: Från 3 300 kronor inklusive försäkring.

 

Volvo XC60

Volvos lilla suv XC60 har blivit omåttligt populär, inte minst som begagnat bil. bra komfort, bra säkerhet och bra framkomlighet. Det är dock rätt dyrt att köpa en XC60 varför privatleasing kan vara ett alternativ.

Pris: Från cirka 5 000 kronor per månad.

LÄS MER: 11 bästa nybilsköpen för familjen i år

Skoda Fabia

Det här är en trevlig bil – snygg och skön att åka i. Och om man väljer kombiversionen är det också rymlig. En privatleasad Fabia kan vara ett vettigt alternativ till en större och dyrare bil.

Pris: Från cirka 1 600 kronor per månad, då ingår serviceavtal men inte försäkring.

 

BMW i3

Andrahandsvärdet på elbilar är osäkert. Det kan därför vara en bra idé att privatleasa– och ett av de trevligaste alternativen är BMW i3. Bilen är pigg att köra och fin att titta på. Kvalitetskänslan i inredningen är på topp.

Pris: Från cirka 4 000 kronor per månad med fri service.

Nissan Leaf

Elbilen Leaf har blivit en succé. Den är trevlig att åka i, även om den kanske inte är så fantastiskt rolig att köra. Utrymmena är dock helt okej i den här bilen. Och nu har den fått förlängd räckvidd.

Pris: Från ungefär 3 100 kronor per månad, inklusive försäkring.

 

BMW 2-serie Gran Tourer

Den högbyggda familjebilen BMW 2-Serie Gran Tourer bjuder på överraskande mycket utrymmen. Den är dessutom sjusitsig – och tack vare att den bygger på samma bottenplatta som Mini är den faktiskt rolig att köra.

Pris: Från cirka 3 100 kronor i månaden.

 

Peugeot 308

När Peugeot byggde sin nya 308 gjorde de jobbet ordentligt. Det är en trevlig och mycket komfortabel bil som – speciellt kombin SW – bjuder på bra utrymmen och hög kvalitetskänsla. Fick välförtjänst motta utmärkelsen Årets bil 2014.

Pris: Från cirka 2 700 kronor i månaden.

LÄS MER: Varning – 10 begbilar som kan ge dig stora problem

Citroën Grand C4 Picasso

Citroën Grand C4 Picasso är en ovanligt rymlig och mycket komfortabel familjebil. Den är dessutom snål om man väljer rätt motor. Kanske kan andrahandsvärdet bli lite svajigt för den här modellen. Smart då att privatleasa.

Pris: Från cirka 3 400 kronor per månad.

 

Subaru Outback

Subaru Outback är en bil som på många sätt är perfekt för svenska förhållanden. Den är rymlig och robust, modellen klarar tack vare sin kompetenta fyrhjulsdrift av nästan vilka strapatser som helt. Vinterkaos är rena barnleken.

Pris: Från cirka 4 300 kronor i månaden.

 

Toyota Aygo

Nya Toyota Aygo är en fin liten bil. Kanske är den mest tänkt för ensamma förare i stan – men faktum är att det går att packa in två barn i baksätet och genomföra en storhandling i mataffären. Vi har provat.

Pris: Från 2 180 kronor per månad, inklusive försäkring och service.

 

Mini

Det här är ett roligt bilval som inte behöver bli så dyrt. Bilen har en kul design och den senaste generationen av Mini har till skillnad från äldre bilar blivit praktiskt, framför allt om man väljer en bil med fem dörrar.

Pris: Från 1 945 kronor i månaden. Service ingår.

 

Honda Jazz

Honda har fått fason på sin modell Jazz. I och med den nya generationen av bilen kan Honda nu också stoltsera med ett rymligt baksäte. Jazz bjuder också på en bra utrustningsnivå och glänste i krocktesterna.

Pris: Från cirka 2 500 kronor per månad – med försäkring.

Volvo V70

Det här är sista chansen att privatleasa en Volvo V70 – snart går modellen nämligen ur tiden. Trots att V70 är gammal nu kan det vara ett vettigt bilval. Modellen bjuder på bra utrymmen, bra säkerhet och bra komfort.

Pris: Från cirka 4 000 kronor per månad.

LÄS MER: Biltest – Så bra är sista versionen av Volvo V70 – Classic

Lämna ett svar