Volvo nya satsning: En extra lång S90

Sedanen S90 kommer att byggas på samma plattform som nya XC90 och är förmodligen nästa modell som Volvo kommer att presentera. Redan nu, innan en enda bild har visats på bilen, kommer uppgifter om en förlängd version av modellen. S90L, som den ska heta, tas fram för den kinesiska marknaden och kommer att byggas i Kina för att möta konkurrensen från tyska förlängda bilar som Audi A6L, BMW 5-Serie Li och Mercedes E-Klass L.

De motorer som kommer att vara aktuella ska vara T5 på 257 hk, T6 på 325 hk och T8 som med hjälp av en tvåliters turbomotor och en bensinmotor får hela 405 hk. Enligt carnewschina.com kommer det inte dröja speciellt länge innan vi får se S90L, bilen ska stå färdig redan i slutet av nästa år.

S100 kan också komma

Parallellt med utvecklingen av S90 och S90L sägs Volvo utveckla en ännu större sedan. Ryktet som har vandrat runt i omgångar har tidigare bekräftats av Geelys ordförande Li Shufu, men har också dementerats av Volvos vd Håkan Samuelsson. Det senaste säger att det handlar om en direkt utmanare till Mercedes S-Klass, Audi A8 och BMW 7-serie som ska kallas S100. Enligt carnewschina.com lanseras bilen någon gång runt år 2018.

Lämna ett svar