Tobias säljer "världens sämsta bil" på Blocket

En gammal och rostig Renault årsmodell 1998 har på kort tid blivit Blockets allra hetaste bilannons. Anledningen är en hatisk annons skriven av den något bittra ägaren Tobias Nordin.

Annonsen har rubriken ”världens sämsta bil” och priset är satt till 600 kronor. Men listan över bilens ”underbara och färgsprakande defekter” är lika lång som Bibeln och enligt Nordin krävs det ett rejält tålamod för att orka med fordonet.

”Älskar du att meka, banka, hamra, svetsa, slita, vrida, vända, gråta och skrika? Om du har svarat ja på ovanstående har jag ett erbjudande som täcker hela behovet, och mer därtill: Renault Mégane Scenic”, skriver Nordin i annonsen.

För Expressen berättar Nordin att bilen är en ”mental hälsofara” för alla som någon gång har kört mer än fem mil med den.

– Jag orkar inte ta den till skroten. Eller rättare sagt, jag orkar inte lägga hundra riksdaler på bensin till skroten, säger han till Expressen.

Kommer förändra ditt liv

Den eventuella köparen ska dock räkna med att bilen mer eller mindre är en trafikfara. Nordin förklarar att det krävs ”James Bond-skills” för att starta den och strålkastarna är så dåliga att iPhone-ficklampan fungerar lika bra.

Utöver det är ”allting som har med själva bromsandet att göra helt slut”. Och den har så höga utsläppsvärden att Nordin rekommenderar bilen till människor som ”hatar naturen och miljön”.

”Ta chansen att förstöra tillvaron för dig själv och slå till på en blå Renault med garanterat slitage. Livet kommer aldrig att bli detsamma igen”, skriver Nordin.

”Riktigt ful i verkligheten”

En man från Gävle har prutat ner priset till 300 kronor och kommit överens med Nordin om att hämta bilen. Men den tidigare ägaren avråder Gävlebon från att köpa bilen.

”Obs! Låt dig inte luras av bilden. Det är bra ljus och en massa filter. Bilen är riktigt ful i verkligheten”, skriver han i annonsen.

På frågan om hur Nordins liv utan bilen kommer att bli, svarar han:

– Äh, det dyker väl upp en ny bil som hemsöker mina mardrömmar. Bil-karma-kontot är inte på plus för min del. Så mitt billiv tuggar nog på som vanligt; rost, döda batterier och romanlånga besiktningsprotokoll.

 

HÄR KAN DU LÄSA HELA NORDINS BLOCKETANNONS:

Världens sämsta bil – Renault Mégane Scenic JA98

Känner du att tillvaron är tråkig och händelselös? Är ditt liv alldeles för problemfritt och utan utmaningar? Älskar du att meka, banka, hammra, svetsa, slita, vrida, vända, gråta och skrika? Om du har svarat ja på ovanstående har jag ett erbjudande som täcker hela behovet, och mer därtill: Renault Mégane Scenic, årets bil 1998.

Inget get-away-car

Listan på bilens underbara och färgsprakande defekter är ungefär lika lång som bibeln. Lite i stil med gamla testamentet. Jag orkar inte punkta upp allting utan fokuserar mer på de roligaste besvärligheterna:

– Bilen startas med en hemlig kod. Detta är kanske mer att betrakta som en frän modifiering snarare än ett fel. Bilen har ett motorlås som bara kan öppnas med IR-sändaren i nyckeln. Mottagaren är givetvis rå-trasig. Som tur var går det att starta bilen ändå med lite James Bond-skills. Dock tidskrävande. Rekommenderas ej som en get-away-car.

Värdelösa strålkastare

– Allting som har med själva bromsandet att göra är helt slut. Backar, skivor och vajrar sjunger på sista versen. Planerad körning är nog att rekommendera. Eller ingen körning.

– Fruktansvärt värdelösa strålkastare. Går nog lika bra att montera iPhonen fram på grillen å slå på ficklampan.

– Skyhöga utsläppsvärden. Om du hatar naturen och miljön är detta bilen för dig.

”Riktigt råd techno”

Det finns i princip inget positivt att säga om bilen förutom att den alltid startar, har riktigt goa raggarfälgar i alu, nya tändstift, nybytta dämpare bak, blå färg och en sån där kassettadapter som du kan koppla in mp3/telefon/vhs i å spela riktigt hård techno.

Besiktigad med 11 nitlotter. Mestadels hemma-mek. Ska på ombesiktning innan den 15 maj. Påställd å skattad. Står i Östersund just nu men tenderar att flytta sig lite varstans i Sverige.

”Ful i verkligheten”

Ta chansen att förstöra tillvaron för dig själv och slå till på en blå Renault med garanterat slitage. Livet kommer aldrig att bli detsamma igen.

Obs! Låta dig inte luras av bilden. Det är bra ljus och en massa filter. Bilen är riktigt ful i verkligheten.

Lämna ett svar